2011. március 28., hétfő

Bejutottunk a 2. fordulóba

Pénteken jött a levél, hogy pályázatunk bejutott a Gyermek-játék 2011. pályázat második fordulójába. Hurrá hurrá!

2011. március 15., kedd

Készülünk a Gyermek Játék 2011 pályázatra

  Legújabb terveink között szerepel egy gyermekek számára készülő, modulrend-szerre épülő s ezáltal könnyen variálható és átalakítható bútor- és textilcsalád, mely követni tudja a gyermekek különböző életkori sajátosságaiból fakadó igényeit.
A kollekció első darabjai 30x30 cm nagyságú, kocka befoglaló formájú fa ülőkék, melyek összefüggő mintával vannak kifestve, s így játékosan (a darabokat másképpen összerakva) különböző mintavariációkat lehet kialakítani belőlük; valamint olyan, szintén 30x30 cm-es darabokból összeállítható lakástextilek melyekből – a különböző összerakási lehetőségekkel - nem csak mintavariációk hozhatóak létre, de síkban és térben is összeilleszthetőek az egyes darabok, így különféle funkciókat tudnak ellátni: pl. térelválasztó, párna esetleg tároló is lehet belőlük.
A későbbiekben tervezzük főként a bútorcsalád, de a textilek bővítését is figye-lembe véve a modulrendszerbe illeszthetőség követelményeit (egyszerűség, arány-rendszerből fakadó méretek, összekapcsolási módok, minták kialakítása).
Újabb mintacsaládok készítését is tervezzük, mely során mindenképpen a gyermekek számára kedves, színes, játékos, a szobának hangulatot adó látványra törekszünk, ám ezt olyan minták felhasználásával szeretnénk elérni, amelyek nemcsak egy kisgyermek szobáját díszíthetik, de a későbbiekben is szerethetőek maradnak, így akár felnőtt korban is együtt lehet élni velük.
  

 Első választott mintánk a spirál, mely egy örökérvényű szimbólum. Egyrészről benne van a mozgás, a változás, a végtelen gondolata, másfelől a megismerést jelképezi: befelé haladva önmagunkhoz, kifelé pedig a külvilág rejtelmeihez kerülhetünk közelebb. Ez a minta az ülőkékre kerülve játékként is használható: egyfajta labirintus- vagy útvesztőként is felfogható.





Színvázlatok





Anyagkísérlet
(filc anyagra varrással ráapplikált díszítófonalak)